pixel

Чистите строителни отпадъци дават възможност за оцеляване на много животи

KS-Original

Затворените цикли формират основата за устойчиво управление. Ето защо производителите от KS-Original работят върху процес за производство на варо-пясъчни тухли от чисти строителни отпадъци – и то с успех.

За минералните материали от разрушаване вече от много години съществуват различни начини на рециклиране. „Само това обаче не е достатъчно, за да се работи по-устойчиво и да се противодейства на изменението на климата и замърсяването с отпадъци“, убеден е управляващият директор Петер Тайсинг. „Затова рециклирането на използваните ресурси е централна част от нашата стратегия за устойчивост.“ Процесът позволява натрошените варо-пясъчни тухли да бъдат смесени с конвенционалната смес от пясък, вар и вода. След това те влизат в нискоенергийния производствен процес. Това може да бъде чист материал от разрушаването на съществуващи сгради или остатъчни материали от собственото производство на компанията. Понастоящем този дял е 10-15%. Рециклираната тухла на KS не изисква никакви промени в производствения процес и по отношение на всички важни свойства е идентична с класически произвежданата варо-пясъчна тухла.

KS-Original

„Нашата цел е да увеличим още повече съдържанието на рециклирани материали в продукта и да предложим тухлата за реализацията на устойчиви сгради в цялата страна“, обяснява Тейсинг. Ако използваме този потенциал, можем значително да намалим потреблението на ресурси и генерирането на отпадъци, без да правим компромис с издръжливостта и качеството на нашите тухли за зидария“, заключава Тейсинг.

Снимки: KS-Original

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: