Чакаме „да“ от Брюксел за западната дъга

zapadna duga

България очаква всеки момент одобрение от Европейската комисия за втория етап на западната дъга на столичното околовръстно. Това съобщи вчера регионалният министър Десислава Терзиева. С проекта, чиято стойност е 108 млн. лв., държавата кандидатства по оперативна програма “Регионално развитие”.

Вторият етап на западната дъга е трасе от 8,5 километра, което след изграждането на северната скоростна тангента ще свързва началото на магистрала “Люлин” с началото на “Хемус”. По този начин трафикът от Източна България и Турция за Западна Европа ще заобикаля столицата, без обаче да се губи време както сега.

След изграждането и на двете трасета единствените неразширени участъци от столичното околовръстно ще са между резиденция “Бояна” и Горна баня и малка отсечка към магистрала “Тракия”.

В същото време има сериозно забавяне на двете отсечки на магистрала “Марица”, която свързва “Тракия” с българо-турската граница, съобщи вчера шефът на управителния съвет на пътната агенция Стефан Чайков. В края на януари е подписано споразумение с фирмите, които изграждат лот 2 на “Марица” за удължаване на строителството до края на ноември т.г. С фирмата, която изгражда лот 1 на “Марица”, в момента се водят преговори също за удължаване на строителството. Причината там са открити археологически разкопки.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: