pixel

Cemex придобива дял в Prostein

Cemex

Дружеството за строителни материали Cemex придобива мажоритарен дял във важното източно германско дружество за инертни материали.

По този начин Cemex Deutschland AG ще стане мажоритарен собственик на групата компании ProStein. Тя се състои от ProStein GmbH & Co. KG, Steinbruch Oberottendorf GmbH и VMB Vertriebsgesellschaft mineralische Baustoffe mbH с общо шест действащи завода. Освен това, групата управлява множество обекти за обратно насипване. Годишните продажби на ProStein възлизат на 3 милиона тона минерални суровини. Това ще удвои продажбите на Cemex Deutschland AG в този продуктов сегмент.

Управителният съвет на Cemex Deutschland AG счита, че групата от компании е перфектно допълнение към портфолиото им.

Cemex

„Централна Европа е гореща точка за находища на инертни материали и ProStein е идеално позиционирана да обслужва едновременно няколко от ключовите пазари на Cemex“, каза Рюдигер Кун, главен изпълнителен директор на Cemex Deutschland AG.

Продуктовата гама на ProStein превръща Cemex в пълноценен доставчик на инертни материали в района на Берлин. Двете големи кариери на ProStein са свързани с метрополията с влак, което осигурява устойчиви доставки на материали. Тази значителна инвестиция в сектора на минералните суровини подчертава значението на германския пазар за Cemex.

Снимки: Cemex

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: