pixel

Бургас ще си има истинска тропическа гора и океанариум

океан

Източник: 24chasa.bg

Бургас може да има тропическа гора с истински растителни видове и океанариум с аквариуми от черноморски, средиземноморски и океански видове, делфинариум, аквапарк.Авангардните новости ще станат факт след процедура за изграждане на база концесия.

Да бъде открита такава в морския град предлага за разглеждане от Общинския съвет кметът Димитър Николов.Идеята е грандиозното съоръжение да се изгради в парк „Езеро“. Бъдещият инвеститор трябва да го проектира, изгради и поддържа.

Има вече заявен инвеститорски интерес за концесия, поради което предложението на градоначалника е внесено за разглеждане. Намерението отговаря на стремежа на Бургас да развива целогодишен туризъм от авангарден тип.

В параметрите на концесията аквапаркът ще е със закрита и открита част. Предвиждат се още: СПА-зона, обекти за търговска дейност, зелени площи, паркинги, транспортна и инженерингова инфраструктура.

Според анализите е необходима инвестиция минимум 80 млн. лв.

Развитието на град Бургас през последните години предполага търсене на нови нестандартни решения за задоволяване на нарасналите нужди на неговите жители и гости от нови и по-разнообразни площи за отдих и релаксация, както и притегателни туристически зони.

Проучванията сочат, че трябва да се обогатят формите на предлаганите дейности в парковете, за да се допълват във функционирането на активните зони. Новият проект би увеличил туристопотока в града, което ще стимулира съпътстващите туризма дейности.

В самия комплекс ще се разкрият нови работни места – и на фаза изграждане, и на фаза експлоатация. Ще се подобри и качеството на градската среда, тъй като теренът ще бъде облагороден. Изготвен е подробен анализ, който доказва ползите за общината при осъществяване на тази концесия.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: