pixel

Бургас е следващата спирка на кампанията “Региони в растеж”

regioni v rastej

Министри, кметове и бизнес ще търсят на 4 юли решения за развитието на регион Югоизточен

Четирима министри, кметове на големи общини от региона и представители на местния бизнес ще обсъдят на 4 юли в Бургас приоритетните проекти за развитието на регион Югоизточен (включващ областите Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора).

Участие в дебата ще вземат Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, Десислава Танева, министър на земеделието и храните, Ивелина Василева, министър на околната среда и водите, Зорница Русинова, министър на труда и социалната политика, както и кметовете на големите градове и общини в региона.

Събитието е част от кампанията “Региони в растеж”, инициирана от вестник “24 часа”. Та се осъществява в партньорство с най-голямата работодателска организация КРИБ и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

Целта на кампанията е да изследва кои са неизползваните ресурси и възможности за стимулиране на местните икономики. Кампанията включва поредица от публикации и събития – срещи на местната власт с местния бизнес. Дебатите се провеждат на място в самите региони с участието на министри, кметове и местния бизнес.

“Искаме да дадем платформа, чрез която власт и бизнес да си подадат ръка и да работят заедно за просперитета на регионите”, коментира Венелина Гочева, издател на “24 часа”.

“На поредицата от дискусии ние се интересуваме от какво има нужда местният бизнес, какво може държавата да помогне и каква е визията на кметовете за развитието на техния регион. Вестникът ще съдейства за адресиране на проблемите към съответните държавни органи и ще настоява за тяхното решаване”, допълни тя.

Бургас е петата спирка по пътя на кампанията. Предишните три дебата се проведоха в градовете Варна, Велико Търново, Русе и Враца. Основен спонсор на кампанията “Региони в растеж” е СИБанк.

Кога: 4 юли (понеделник), начало – 11:00 часа

Къде: Експо център „Флора“, зала 2

Адрес: град Бургас, Приморски парк

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: