pixel

Бразилци купиха най-известната офис сграда в Лондон

london

Една от емблематичните сгради на Лондон, известна сред местното население като „Корнишонът”, вече е с нов собственик. Небостъргачът, който е проектиран от известния дизайнер Норман Фостър, си спечели прякора благодарение на издължената форма и зеленикавия цвят на стъклата. Новият й собственик е бразилската инвестиционна компания Safra Group. Цената на сделката е 726 млн. паунда, или 1.15 млрд. USD.

Сградата, която е пусната в експлоатация през 2004 г., беше продадена от швейцарската застрахователна кампания Swiss Re от германската IVG Immobilien и британската Evans Randell за 600 млн. паунда. През април тази година обаче имотът беше обявен за продажба поради необслужван кредит от страна на собствениците. Очакванията на брокерите от компаниите Savills и Deloitte бяха, че сделка може да се реализира при нива 600-650 млн. паунда. За сравнение, строителството на небостъргача е 400 млн. паунда, съобщава fakti.bg.

Реализираната сделка е доказателство за това, че ситуацията в сегмента на офис площи във финансовата столица на света, остава стабилна. Това е най-скъпата покупко-продажба от 2006 г., когато испанската брокерска компания Metrovacesa плати за небостъргач 1.09 млрд. паунда, или 1.775 млрд. USD.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: