pixel

Bosch – системи за сигурност

bosch

Източник: Bosch

Bosch Системи за сигурност представя най-светлочувствителните HD камери на пазара

  • Камерите DINION starlight и FLEXIDOME starlight предлагат цветна картина и при изключително слабо осветление;
  • Технологията Content Based Imaging подобрява качеството на образите и намалява мрежовия трафик и разходите за съхранение на записите;
  • Изображенията могат да се наблюдават от всяка локация с достъп до интернет.

Мюнхен – С разработката на новото поколение мегапикселови камери „DINION starlight HD 720p60” и „FLEXIDOME starlight HD 720p60 RD” Bosch Системи за сигурност пуска на пазара камери, специално създадени за висока производителност при изключително слабa осветеност. Новите звезди в HD портфолиото на Бош са съществена иновация в светлочувствителността на камерите. Те могат да демонстрират цветни изображения в условия, при които другите камери показват само черно-бяла картина, и черно-бял образ там, където другите не могат да визуализират картина.

системи за сигурност

Революция в HD системите за сигурност
С високата си чувствителност в цветен (0,017 лукса) и в монохромен режим (0,0057 лукса), HD камерите функционират при минимална околна светлина, като предоставят ясни образи в редица приложения, дори и при лошо осветление. Честотата от 60 кадъра в секунда спомага за улавяне на бързодвижещи се обекти например в пътния трафик или в казина.

Иновация в генерирането на изображения

Starlight камерите са оборудвани с Content Based Imaging Technology (CBIT) – технология за генериране на висококачествени образи, базирани на съдържанието на картината. Тази иновация на Бош комбинира интелигентния видео анализ (IVA) и функцията „Широк Page 2 of 3 динамичен обхват”, за да оптимизира динамично изображението и при тежки условия на осветеност. CBIT камерите на Бош работят в два специални режима: Intelligent Auto Exposure (iAE) – интелигентна автоекспозиция и Intelligent Dynamic Noise Reduction (iDNR) – интелигентната технология за намаляване на шума в картината. iAE осигурява оптимално изображение, а iDNR подобрява яснотата на образа. По този начин изискванията към паметта за съхранение намаляват значително. Камерата 720p60 starlight HD генерира с 30% по-малък мрежови трафик от останалите 720p и SD камери.

Навсякъде, по всяко време

Уникалната със своя дизайн и функционалност FLEXIDOME RD е разработена за приложение при тежки условия на открито. Солидният монолитен корпус от лят алуминий, издържащ на удар със сила до 55 kg, и разширеният работен температурен диапазон на камерата я правят идеална за всякакви приложения при екстремни температури или потенциална опасност от хулигански прояви. Камерата може да се монтира като висяща, на стена или да се вгради в таван. Широката гама  от фабрично инсталирани обективи Super Resolution HD покрива обхват на фокусното разстояние от 1,8 mm до 40 mm.

Чрез прилагане на динамичната технология за транскодиране на Бош, изображенията в HD качество могат да се разглеждат от всяка локация с интернет достъп – достатъчни са дори само 128 kBit/s. Можете да гледате видео картина през вашия iPad, уеб браузър, безплатния Bosch Viewing Client или професионалната Bosch Video Management System.

Лесна миграция към висока разделителна способност (HD)

Тъй като предоставят надеждни образи при всякакво осветление, се очаква камерите 720p HD да заменят SD камерите. Поради това могат да се смятат за новия стандарт в професионалните системи за видеонаблюдение. “Пускането на пазара на високопроизводителните HD камери на цена, близка до тази на SD камерите, подчертава нашия ангажимент постоянно да подобряваме гамата си от камери за сигурност и ускорява прехода от аналогова към IP технология,” споделя Констант Рутен, продуктов мениджър в Bosch Системи за сигурност.

Съвместимост
Всички камери DINION starlight и FLEXIDOME starlight съответстват на стандарта на Open Network Video Interface Forum (ONVIF), който предлага оперативната съвместимост между мрежовите видео продукти, независимо от техния производител.

Роберт Бош

Бош в България е част от Група Бош, водещ световен доставчик на технологии и услуги. Стратегическата цел на Група Бош е да предоставя „техника за живота” за днешния свързан свят. Продуктите и услугите на Бош са създадени да вдъхновяват потребителя и да подобряват качеството на живот, като предлагат иновативни и ефективни решения. През 2019 година Бош откри Инженеринг Център в София, където близо 500 софтуерни специалисти разработват иновативни технологии за автомобилната индустрия в области като системи за помощ на водача, автоматизирано шофиране и електромобилност.

Прочетете също: