pixel

10 млн. лева нужни за ремонт на ”Ал. Невски”

александър невски

Източник: dir.bg

Около 10 млн. лева би струвала реставрацията на храм-паметника „Св. Александър Невски“, съобщи „Телеграф“.

Изданието се позова на сметки на експерти от общината и от държавата. Катедралата спешно се нуждае от ремонт, но той не може да бъде направен заради липсата на нотариален акт и спор чия собственост е.

Имало голям частен дарител, пожелал да даде пари за ремонта. Отделно може да се кандидатства и за средства от еврофондовете от следващия програмен период.

Реставрацията обаче няма как да стартира преди кабинетът и Светият синод да се разберат как да се уреди формално собствеността на храма, за който сега няма нотариален акт.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: