pixel

Библиотека с чертежи на архитектурни профили и декорации в помощ на архитекти и проектанти

marisan

С какво свързвате Виена? А Барселона? Рим?

Със сигурност тези въпроси предполагат редица различни отговори, но голяма част от тях ще бъдат еднозначни – със специфичната архитектура, интересните форми и детайли по сградите, оформянето на жилищните пространства. Именно тези аспекти се оказват основният носител на духа и усещането на даден град.

marisan

Нашата мисия, като производители на строителни материали, е активно да подпомагаме процеса по съхраняване на този специфичен дух през годините. Използвайки природосъобразни суровини и материали, ние създаваме архитектурни детайли и фасадни профили във всякакви форми. Освен, че не се влияят от стареене, температурни промени или влага, детайлите от EPS се характеризират с особено олекотен структура и експресен монтаж. Благодарение на това фасадата може да бъде изпълнена в множество различни вариации, без това да влияе върху нейната функционална стабилност.

От корнизни, рамкови, линейни и первазни профили, до колони, пиластри, арки и много други, фасадните и интериорни орнаменти и детайли са основен инструмент за преобразяването на всяка сграда. С тяхна помощ всеки получава пълния потенциал да се върне назад в годините и да оформим фасадите до последния, най-фин детайл, било то с цел точна реконструкция, допълнение или обновления спрямо конкретен архитектурен стил.

marisan

За да направим процеса по планиране още по-лесен обаче, концентрирахме усилията си в детайлна визуализация на всеки един архитектурен детайл от нашата гама. Широкият спектър от профили и декорации вече е достъпен и в онлайн формат. Разширената база данни на функционалността „Конструктивни детайли“ включва в себе си подробни чертежи на всеки един от архитектурните детайли в електронна форма (PDF, DWG, DXF). По този начин се спестява ценно време в етапа на планиране и проектиране на фините аспекти в дизайна на сградите и тяхното оформяне със специфични орнаменти. Благодарение на множеството технически чертежи и планове, поместени в „Конструктивни детайли“, всеки желаещ може да изпробва различни варианти в процеса по вграждане на отделните детайли в цялостната конструкция. Това предоставя възможността, единствено с помощта на личния компютър, да се открие най-точната комбинация от архитектурни профили и орнаменти, отговаряща на изискванията на конкретния проект.

Освен избора от обширните предложения по каталог, които предлагаме, всеки потребител е свободен да развихри своята креативност и да вплетете личното си виждане за оформяне на жизненото си пространство чрез възможността за работа по индивидуална заявка.

„Ако можете да нарисувате идеята си, то ние можем да я изработим!“
Иво Колев, мениджър

Най-доброто огледало, което спомага за добиване на реална представа относно практическото приложение, надеждното качество и визуалния ефект от изпълнението на сградите с архитектурни детайли и фасадни профили, са нашите завършени проекти. Портфолиото от референтни обекти съдържа в себе си, както обществени и търговски сгради, така и еднофамилни къщи и ваканционни комплекси.

За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт www.marisanbg.com или корпоративния блог.

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: