pixel

Български фирми строят в Катар

строителство

Източник: vestnikstroitel.bg

Гост в студиото на „Гореща точка“ беше регионалният министър Лиляна Павлова, която се завърна снощи от Катар и разкри гореща информация от визитата си там.

„Основната цел на посещението ми там беше да влезем в преговори – български фирми да се включат в тяхното строителство, което възлиза на 300 млн. долара годишно. Срещнах се със самия престолонаследник на Катар, който ме увери че имаме неговата подкрепа и че страната ни вече ще получава информация за строителните търгове,“ заяви министър Павлова.

Първите български фирми вече са получили оферти за големи строителни проекти в Катар като изграждането на стадиони за Световното първенство по футбол през 2022 г. и 40 км метролинии.

Лиляна Павлова не пропусна и актуалната тема за настъпващата зима, която, според думите й, няма да ни изненада по пътищата, тъй като всички мерки за нейното посрещане са вече взети. Тя призова шофьорите да сложат зимните си губи още тези дни.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: