Българска фирма с европейски облик

orgahim

Дружеството е основано през 1901 година.

Оргахим АД – Русе е известна като една от най-големите и най-добре оборудвани химически компании в Югоизточна Европа, с дългогодишна история в производството на специализирани химикали и покрития, с модерни инсталации и значителни ресурси, използвани за разработването на нови продукти.

Оргахим АД – Русе e най-големият производител на бои, мазилки, лакове и смоли в България и единствения производител на фталов и малеинов анхидрид в страната.

Продуктите, които произвежда Дружеството, намират своето широко потребление в строителството, машиностроенето, мебелната промишлиност, електрониката, производство и преработка на пластмаси и други отрасли на икономиката. В зависимост от предназначението си, са структурирани по следния начин:
Бои и емайллакове за дърво и метал – предназначени за боядисване на дървени, метални и други повърхности. Разработени са на основата на висококачествени съставки, които гарантират устойчивост на механични и атмосферни влияния, добра разливност, нисък разход, оптимална еластичност и дълготрайност на покритието.
Бои за фасади и мазилки – продукти за вътрешно и външно боядисване на стени, тавани, фасади, мазилки, бетонни повърхности. Прецизното рецептиране и използването на висококачествени суровини, правят боядисаните повърхности дълготрайни, устойчиви на влияния, позволяват дишане на стените.
Лакове за мебели и дърво – предназначени за дървени изделия с приложение в мебелната промишленост и домакинството. Осигуряват дълготрайна UV и биоцидна защита. Притежават еластичност, която поема промените в дървото, причинени от влажността на въздуха.
Лепила – предназначени за залепване на хартия, картон, тапети, текстилни материи, паркет, дърво и фурнири, в производството на самозалепващи се повърхности.
– Оцветители и пигменти – за оцветяване на вододисперсионни бои за вътрешно и външно боядисване и алкидни бои.
Автосерия – серия продукти, предназначени за предварителна подготовка и боядисване на автомобили. Автоемайллаковете притежават нова формула и съвременни цветове.
Съпътстващи продукти – предназначени за грундиране на дървени и метални повърхности, за разреждане на всички видове бои, които произвежда “Оргахим”. Важен компонент от веригата за качествена защита на повърхностите, които осигуряват добра сцепление между основата и покривния слой.
Електролакове – предназначени за импрегниране намотките на ерлектрически изделия и емайлиране на проводници.
Суровини – Дружеството е единствен производител в страната на анхидриди и най-голям производител на пластификатори и алкидни смоли.

Регистрираните търговски марки на “Оргахим” са: “Леко”, “Фасаген”, “Алутин”, “Балкид”, “Рувипласт”, “Винакол”, “Интерин”, “Еманел”, “Благо”.

“Оргахим” е сертифицирано по ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001.

Около 180 типа суровини се използват за производство на съответните продукти, а оборудването на всички инсталации е доставено от световно известни фирми.

Нашите клиенти и контактите с тях са важен стимул за развитието на продуктовата ни структура и са в синхрон с желанието ни да бъдем полезни за максимално благоприятното разрешаване на проблемите им.

Оргахим АД

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: