България в първите позиции по привлекателност за инвестции

Bulgaria

Източник:economy.bg

Българската икономика има потенциал за годишен ръст от 4.4%, сочи доклад на консултантската компания A.T. Kearney 27 юни 2013, 14:10 a+ a- a.

С добре планирани инвестиции България може да постигне 4.4% годишен ръст на икономиката през 2020. Това сочи доклад на консултантската компания A.T. Kearney, представен по време на форум за перспективите пред страната, организиран от Българската агенция за инвестиции.
Анализът на А.T. Kearney показва, че ако се инвестира в приоритетни отрасли на икономиката, те биха могли да формират 33% от оборота в българската икономика до 2020. Тези индустрии са земеделие и храни, химическа промишленост, електроника и електротехника, транспортно оборудване и машиностроене, транспорт и логистика, ИКТ, здравеопазване и фармация.
През 2013 страната ни, сравнена с Румъния, Сърбия, Словакия, Турция и Украйна, се нарежда на второ място по привлекателност като инвестиционна дестинация след Турция, сочи проучването. За сравнение през 2011 България заема четвърто място сред конкурентните си държави в региона.
Намерение за инвестиция в България в близките 2-3 години изразяват 7.2% от анкетираните фирми. Като предимства на страната ни като инвестиционна дестинация те посочват ниската цена на труда, ниският разход за правене на бизнес и достъпът до международните пазари.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: