pixel

Българинът прави ремонт в краен случай

ремонт

Източник: fakti.bg

Домът е мястото, което винаги искаме да направим по-уютно. Спукано стъкло, развалена дръжка или захабени тапети са неща, които ни дразнят ежедневно и се опитваме колкото се може по-бързо да ги отстраним. През последните четири години обаче ситуацията се промени. Вече българинът прави ремонт в краен случай, само ако се спука тръба в банята, развали му се мивката или се счупи стъкло и трябва да се подмени, за да се запази топлината. Подменя се с най-евтините продукти.

„Ламинат, плочки и инструменти са трите най-търсени артикули. През пролетта нараства делът и на градинските продукти и машини”, отчитат от един от хипермаркетите от типа „Направи си сам”. Обикновено се купуват между 12 и 16 кв.м ламиниран паркет (колкото да се подмени подовата настилка в една стая в имот старо строителство или две от по-новите апартаменти). Интересът е към по-ниския ценови сегмент на цени между 7 и 10 лв./кв.м. Едва през последната година се отчита ръст в търсенето на ламинат при средния ценови сегмент – между 10 и 15 лв./кв.м.

След почти 4-годишен спад на сегмента от бранша очакват 2013-а да е годината, в която ще се отчете ръст. Плановете са той да бъде в рамките на 5%. Печелившата формула, според представители на бранша са ниски цени в комбинация с добри промоции. Експанзия не се очаква. Фокусът ще бъде върху привличане на клиенти и намаляване на разходите.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: