pixel

АПИ стартира обществена поръчка за проектиране и строителство на ж. п. надлез на път I-5 Велико Търново – Дебелец

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществени поръчки за избор на изпълнители на проектиране, строителството и за надзор на нов ж. п. надлeз при км 106+569 на път I-5 Велико Търново – Дебелец. Индикативната му стойност е над половин милион лева, а средствата са от бюджета на агенцията.

Съществуващото съоръжение, с дължина 30,6 м, е на входа на Велико Търново, идвайки от Габрово и премоства ж. п. линията Русе – Стара Загора. Въведено е в експлоатация през 1958 г. Новият мост ще бъде изграден на мястото на съществуващия и ще бъде с по една лента за движение в посока. Освен съоръженията ще бъдат реконструирани и участъците от двете му страни до свързването им със съществуващия път.

Прогнозната стойност на обществената поръчка за проектиране и изграждане на ж. п. надлеза е 561 950 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 250 дни, от които 70 дни са за изготвяне на техническия проект, а 180 календарни дни за строително-монтажните работи. Кандидатите могат да подават офертите си до 17:30 ч. на 1 октомври 2018 г.

Индикативната стойност на поръчката за строителен надзор е 15 000 лв. без ДДС. Офертите се подават до 17:30 ч. на 27 септември 2018 г.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: