Accsys Technologies произвежда един от най-модерните продукти от дърво

Accoya

Accoya е един от най-модерните продукти от дърво на пазара. Чрез процес, наречен ацетилиране и с помощта на технология за модифициране на дървесина, компанията Accsys Technologies постига отлично качество,  висока производителност, стабилност и издръжливост. Дървото Accoya се добива от устойчиви източници, а крайният резултат е нетоксичен продукт с естетическа привлекателност.

Основни характеристики:

Accoya

Трайност

Благодарение на технологията за ацетилиране, Accoya представлява екологична, издръжлива дървесина, която може да се използва на открито и ще издържи поне 50 години над земята и 25 години при контакт с нея или със сладка вода.

Известно е, че естествената трайност е променливо и непоследователно свойство. От друга страна, свойствата на всяка партида модифицирана дървесина от Accoya се анализират чрез стандартни научни измервания, което позволява нейната трайност да съвпада и дори да надвишава тази на най-трайните видове в природата.

Accoya

Стабилност на размерите

Това е степента, до която даден материал запазва първоначалните си размери, когато е подложен на промени в околната среда. При много материали температурата и влажността са критични фактори. При влага дървото се подува, а при сухи и горещи условия се свива. Това може да има нежелани последици и структурите да станат нестабилни.

Стабилността на размерите както на дебелина, така и на ширина съвпада или надхвърля всички най-добри видове в света, включително тик, тропическите дървета sapele и iroko, западен червен кедър. Това означава, че има минимално набъбване и свиване и може да се използва при различна влажност – дори при потапяне в сладка вода. Ацетилираната дървесина на Accoya е тествана за продължителни периоди при всякакви атмосферни условия – над земята, под земята и в сладка вода – и е доказано, че издържа дори на най-тежката и предизвикателна среда.

Accoya

Покрития

Стабилните размери и устойчивостта на ултравиолетови лъчи при Accoya гарантират трайност на различните покрития. Боите и другите филмообразуващи покрития не са подложени на сериозни цикли на разтягане и свиване. Accoya работи добре с всички известни системи за покрития. Това дава възможност за избор на по-широка гама цветови опции.

Accoya

Качество и лесна обработка

Дървото е естествен материал и всяко парче е уникално. Това го прави наистина красиво, но и може да е ненадеждно, когато се търси гарантирано качество на изпълнението. С дървото Accoya обаче можете да сте сигурни в постоянно му качество, издръжливост и стабилност на размерите.

Тъй като дървото Accoya се модифицира изцяло, а не само на повърхността, когато се реже, рендосва или фугира няма открити незащитени повърхности, което премахва необходимостта от прилагане на допълнителни химически консерванти. Дървесината от Accoya е лесна за машинна или ръчна обработка, без да създава предизвикателства за производителите и крайните потребители.

Accoya

Производственият процес не нарушава здравината на дървото. Всъщност твърдостта на дървесината се увеличава и тъй като Accoya има високо съотношение на якост към тегло, то е подходящо за редица предизвикателни приложения.

Не на последно място, дървото Accoya e красиво. То е сравнимо по цвят с естественото дърво, така че ако желаете можете да постигнете автентичен вид във вашите проекти, или да използвате широка гама от цветни покрития.

Accoya

Устойчивост

Accoya спокойно може да се нарече дърво за бъдещето. Чрез значително повишаване на издръжливостта и стабилността на бързо растящите и широко достъпни сертифицирани дървесни видове, Accoya има екологични предимства пред бавнорастящите твърди дървета, обработени с токсични химикали и пред невъзобновяемите въглеродно интензивни материали като пластмаси, метали, и бетон.

Accoya

Отговорното снабдяване с дървен материал играе основна роля за позиционирането на Accoya като екологично съвместим продукт. Цялата дървесина се произвежда от добре управлявани устойчиви и сертифицирани гори. За създаването на Accoya се използват само достъпни, бързорастящи видове като radiata pine. Процесът на производство е нетоксичен и не добавя към дървото нищо, което вече не се среща в естественото му състояние.

Превъзходната топлоизолация (в сравнение с други трайни дървесни видове) спестява енергия в приложения като дограма и врати. Accoya е напълно подходящо за многократна употреба и рециклиране (препоръчва се повторна употреба, но може безопасно да бъде изгорено за биоенергия).

Accoya Accoya

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: