pixel

4200 тона стъкло за една сграда (ВИДЕО)

сграда

Източник: fakti.bg

D2 e а названието на проект, който има амбицията да промени облика на един от най-известните парижки квартали – Ла Дефанс. 180-метровата кула ще има не само хиляди прозорци, но трябва да блесне като брилянт сред всички останали постройки.

Авторите на проекта – Антъни Бечи и Том Шеън, са решили да се спрат на стоманена конструкция поради две причини. Първата е, че тя намалява с 30% необходимите за строителство материали. Другата е, че се спестява време. Също така стоманената конструкция се счита за по-евтина и по-екологична.

37-етажната сграда ще е с разгъната застроена площ 50 000 кв.м и се предвижда да бъде пусната в експлоатация през 2014 г.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: