pixel

40 години лентови циркуляри за тухли

Lissmac

„Лентовият циркуляр за тухли MBS е един от най-успешните продукти в историята на Lissmac. През 1982 г. това нововъведение поставя началото на възхода на компанията от малък семеен бизнес до международно ориентирана компания с около 400 служители и широка продуктова гама“, казва управляващият директор Daniel Keller.

Lissmac

Преди това изобретение тухлите и газобетонните блокове е трябвало да се режат на ръка и да се изправят с плоскост на строителната площадка. Дори 40 години след пускането си на пазара непрекъснато доразвиваният MBS запазва водещата си позиция. Визуално са направени някои промени. След първоначалния оранжев цвят MBS дълго време се предлагаше в зелен цвят. След промяната на фирмения дизайн през 2009 г. лентовите циркуляри за тухли се предлагат в син цвят. Днес Lissmac предлага подходящи решения за всички нужди на клиента с три версии. MBS 510 означава височина на рязане 510 мм. На по-високо ниво са MBS 650 и флагманът MBS 760, с които дори обработката на големи блокове е лесна.

Снимки: Lissmac

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: