pixel

300 слаби места в обществените поръчки посочва БОРКОР в доклад

търг

Източник: vestnikstroitel.bg

300 слаби места в сферата на обществените поръчки са разкрили анализаторите на Центъра за превенция и противодействие на организираната престъпност и корупцията, по известен като БОРКОР. Те са систематизирани в 56 групи.

Това заяви в в първото си интервю за 2013 г и.д. директорът на Центъра Елеонора Николова. Данните се съдържат в доклада на БОРКОР, който е готов в основната си част, той не е „скрит“, каквато информация се появи в някои медии, допълни Николова.

Анализът е предоставен на Консултативния съвет, чийто председател е вицепремиерът Цветан Цветанов. Окончателното му представяне в пълен вариант ще се отложи с 2 седмици, поради необходимостта всички мерки, предвидени в него, да бъдат съобразени с новата европейска директива за обществените поръчки.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: