pixel

25% ръст в търсенето на апартаменти в затворени комплекси

imoti

Търсенето на имоти в затворени комплекси става все по голямо, като от началото на годината се е увеличило с близо 25% – според информация на компанията за недвижими имоти RE/MAX Lux, направено на база на над 600 запитвания от клиенти.

– Близо 70% от апартаментите се продават преди груб строеж;
– Близостта на метро, добра инфраструктура, зелен двор и качественно строителство са определящи   при избор на комплекс;
– Спортните съоръжения не са решаващ фактор при избора на този тип обекти.

imoti

Според консултантите на компанията повечето купувачи са млади хора, с перспективни професии и с добри доходи. Основно се търсят тристайни и двустайни апартаменти. Купува се основно за собствени нужди, като интересна тенденция, че над 50% от закупените чрез компанията имоти сa заплатени в брой.

„Посоката като цяло е хората да изкарват спестяванията си от банките и да ги инвестират в пазара на недвижими имоти заради ниските лихви по депозитите. Средностатистическият купувач държи на сигурността, на доказалия се инвеститор, търсят се схеми на плащане, които предпазват купувача – с минимална първоначална вноска, а по-голямата част да се изплати при предаването на обекта.“ – коментира собственикът на RE/MAX Lux – Диньо Добрев.

Клиентите посочват, че с най-голяма важност за тях е наличието на паркомясто или гараж – над 88% са го отбелязали като първо изискване. Едва 6.69% изразяват предпочитание комплексът да има детски кът, а 6,86% желаят да имат градина. Избралите фитнес и басейн са съответно 1.67% и 1.17% , а нито един не е посочил наличието на тенис корт като предпочитание относно общите части.

imoti

гяогяожг

imoti

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: