pixel

10 млн. лева повече за ремонт на кварталните улици в София

fundukova

10 млн. лв. повече за кварталните улици в София за отделени тази година. Междувременно ще тръгнат и големите ключови ремонти в столицата, сред които бул. „Монтевидео“, улица „Обиколна“ в Дружба, ул. „Богатица“ и бул. „Владимир Вазов“. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред бТВ.

„Предстоят сериозни ремонти в столицата“, допълни тя и уточни, че започва строежа на третата линия на метрото. Тя трябва да свърже квартал „Левски“ и „Овча Купел“. По трасето ще има седем нови метростанции , затова ще има и места с проблемен трафик.

„Започваме от Малък градски театър, след това Орлов мост, бул. „Патриарх Евтимий“ и бул. „Граф Игнатиев“, след това връзката с НДК“, изброи част от спирките на подземната железница Фандъкова. Изграждането на лъча ще отнеме 4 години, а проектът се е забавил заради съдебни процедури по обжалване на плана на строеж.

Строежът ще върви с усилено темпо, като ще се избягват вече ремонтирани участъци в столицата.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: