Започва строежът на обходния път на Поморие

obhoden-put-pomorie

Изграждането на обходен път на Поморие скоро ще е факт. АПИ е обявила обществена поръчка за избор на фирма, която да построи участъка от 5,8 км. Строителството ще струва 20 млн. лв. без ДДС, а финансирането му ще бъде от републиканския бюджет по програма „Ново строителство”.

Отсечката ще преминава западно от Поморие. Началото на обходния път е при км 217 на път І-9, преди Поморие в посока Несебър, а краят е при включването отново в път І-9, в посока Бургас, или от района на пречиствателната станция до Крайчовия завой, както го знаят поморийци.

Проектът е част от този за реконструкцията и изграждането на четирилентов път от Бургас до Слънчев бряг. Изграждането на обходния път е много важен за региона, тъй като през активния туристически сезон трафикът там е много натоварен. Шофьорите често не се съобразяват с ограниченията на скоростта и карат много бързо. Неведнъж на този път са ставали тежки катастрофи с фатален край.

С изграждането на обходния път ще се повиши пътната безопасност и удобството при пътуване, както и ще намали замърсяването на въздуха в морския град, съобщава dir.bg.

Фирмата, спечелила поръчката, ще има една година да построи пътя. Толкова е срокът за изпълнение. Кандидатите могат да подават оферти до 17 ч. на 24-ти април.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: