pixel

Westinghouse ще си сътрудничи с три български компании

kozlodui

Westinghouse Electric Company обяви в понеделник подписването на няколко споразумения за сътрудничество с три български компании – ЕнергоСервиз АД, ЕНПРО КОНСУЛТ ООД и ОСКАР-ЕЛ ЕООД. Трите компании ще работят по проекта за изграждане на нова ядрена мощност в Козлодуй с водоводен реактор от типа АР 1000 на Westinghouse. От щатската компания информираха, че българските компании ще могат да се включат в изграждането и на други реактори АР 1000 по света.

„Споразуменията с тези водещи в ядрената област български компании потвърждават обещанието на Westinghouse да използва местни ресурси за изграждането на AP1000. Във възможно най-голяма степен местните партньори ще подкрепят и други световни проекти за изграждане на реактори AP1000. Тези възможности ще допринесат за трансфера на знания, който започна още когато тези основни поддоставчици реализираха належащата актуализация на автоматизацията и системите за контрол на нереакторната част и спомагателните сгради на АЕЦ „Козлодуй” в периода 2000 – 2007 г.”, заяви Ив Браше, Президент на Westinghouse за Европа, Близкия Изток и Африка.

ЕнергоСервиз е частна компания, специализирана в областта на поддръжката на информационни системи и  системи за управление. Компанията е създадена през 2005 г. От 2006 г. ЕнергоСервиз работи успешно върху поддръжката на измервателни уреди и системи за управление Ovation®, както и върху системата за радиационен мониторинг и контрол, инсталирана в блокове 5 и 6 на АЕЦ „Козлодуй”.

ЕНПРО КОНСУЛТ е една от водещите инженерни компании в България със значителен опит в индустриалните технологии. Компанията е създадена през 1998 г. През годините ЕНПРО КОНСУЛТ е изградила висока репутация, а нейните услуги са пример за компетенция, надеждност и качество в областта на енергийните технологии, проектирането и изследванията.

ОСКАР-ЕЛ е частна компания, специализирана в доставките на съоръжения за енергетиката, автоматизацията и контрола на технологичните процеси в промишлеността, електроенергията и водния сектор. Дружеството е учредено през 2000 г. като наследник на създадената през 1992 г. ЕТ „Елена Минчева“, работеща главно в областта на автоматизацията. Днес ОСКАР-ЕЛ е активна в три основни области: инженеринг и автоматизация, изграждане на електрически панели и електрически инсталации за нови и съществуващи проекти.

Източник: publics.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: