WASP Tecla – спасителят в беда

Mario Cucinella Architects и WASP създадоха първата 3D принтирана глинена къща. Проектът съчетава архаична форма от традиционното строителството, предадена през вековете, със строителни технологии от 21-ви век.

Към климатичните фактори са добавени познанията за местния строителен материал глина. Ето защо името Tecla е съставено от думите технология (Technology) и глина (Clay). Основателят на компанията WASP Масимо Морети възлага най-големите си надежди на този проект. За него това е възможен отговор на глобалния недостиг на жилища. „WASP Tecla показва, че един красив, здравословен и устойчив дом може да бъде построен от машина, на която се задава необходимата информация за регионалните суровини.“

Tecla

 

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: