Архитектура от бамбук

Бамбукът е универсален материал, използван за производство на хартия и текстил, мебели и декорация. Но той е и достатъчно здрав, за да се използва като скеле за небостъргачи и има дълга история при вертикалното строителство.

bamboo

Понеже е лек и еластичен, бамбукът е популярен в региони с чести земетресения, урагани и тайфуни. Той абсорбира трусовете от сеизмичната активност и силните ветрове много по-добре от твърдите бетонни и стоманени конструкции. Към тези му качества се добавят и естетичните характеристики. Относно рентабилността на използването  му има различни мнения. Ако подберете материала внимателно, съобразите проекта с него, третирате го и го поддържате правилно, то сградата може да достигне почтената възраст от 100 години.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: