pixel

Връзката на „Марица“ с „Тракия“ струва 6 млн. лв.

obshtestveni-poruchki

Пътната агенция обяви обществена поръчка за строителство на липсващата връзка между магистралите „Тракия“ и „Марица“.

Съоръжението, което ще позволи на идващите от Бургас да пътуват до Свиленград, е било пропуснато при проектирането преди години, каза преди няколко месеца шефът на агенцията Лазар Лазаров. Заради това идващите от тази посока коли не могат да тръгнат към „Марица“ там, където тя се свързва с „Тракия“ при пловдивското село Плодовитово. Те трябва да пътуват още десетина километра, там да обърнат и да се върнат обратно до Плодовитово.

Според обявата строежът на новия пътен възел ще излезе около 6 млн. лв. с ДДС. Това е без цената на проекта, който е изготвен от самата пътна агенция. Парите ще се платят от бюджета.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: