pixel

Вижте тази сглобяема къща на F. A. Porsche

Griffner

За първи път в своята история известното студио F. A. Porsche се заема с проектирането на самостоятелна къща и намира партньор в лицето на водещия специалист в областта на дървените конструкции Griffner от Крит, който превръща тази визия в реалност. Със своя фокус върху непреходния дизайн и насоченост към луксозния сегмент, новата плаваща къща е в пряка конкуренция с висококачествените къщи, проектирани от архитекти.

Строителството „до ключ“ варира в зависимост от размера (от 180 кв. м), обзавеждането и мястото на строителство и ще струва от 6500 евро на квадратен метър. Корпусът се завършва само за две седмици, а къщата е готова за обитаване за период от пет до седем месеца.

Сливането на промишлен дизайн, архитектура и промишлено сглобяване е довело до идеални размери и гъвкав план, който може да бъде оптимално адаптиран към всеки парцел. Тази модулна философия открива богати възможности за проектиране и позволява теоретично безкрайни вариации.

Забележителните черти на двуетажната „Плаваща къща“ са непрекъснатата фасада и черните стъклени плочки, които придават на сградата характерната ѝ плаваща обвивка. Впечатляващата височина на вътрешните помещения до 5,85 м създава просторна жилищна атмосфера.

Griffner

Технически иновации в сглобяемото строителство като панорамните прозорци, монументалната входна врата с асиметрична точка на въртене и прецизната изработка на водосточните тръби за отводняване на покрива демонстрират най-високо качество и внимание към детайла.

Фасадните ленти внасят допълнителна светлина в сградата и създават илюзията, че отделните структури се носят във въздуха. Черните стъклени плочки, които ограждат приземния етаж, придават на къщата отличителен вид, а падащата светлина отразява по впечатляващ начин околността. Всяка стъклена плочка е невидимо прикрепена на ръка към къщата, което е резултат от специално патентован процес.

Плаващата къща е изградена изключително от автентични и устойчиви материали като дърво и стъкло. Тя съдържа и други дизайнерски акценти от марки като Duravit, Light-Point и Hafi, както и легендарната билярдна маса 247, която има собствен салон в къщата. В изграждането на плаващата къща участват около 25 специализирани компании, всяка от които допринася със своя опит за уникалността на проекта.

Снимки: Jorj Konstantinov

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: