pixel

Високоефективно въже от влакна замества стоманеното

Wollffkran

Wolffkran разработи, заедно със специалиста по въжета Trowis GmbH, високоефективно въже от влакна, което беше представено за първи път на изложението Bauma 2022.

Според производителя новото въже chaRope предлага в допълнение към всички предимства на синтетичните въжета още едно решаващо конкурентно предимство: благодарение на уникалната си композитна конструкция от влакна то може да замени 1:1 конвенционалното стоманено въже – без да се налага да се извършват каквито и да било преустройства на крана.

Trowis твърди, че е единственият производител до момента, който използва обвивка на въжето със специална композитна конструкция, разработена в тясно сътрудничество с Wolffkran.

„Благодарение на уникалната конструкция, chaRope има същия диаметър като конвенционалните стоманени въжета и следователно е значително по-тънко от подобни конкурентни продукти“, казва Томас Хайдрих, технически директор и член на управителния съвет на Wolffkran.

Wollffkran

„Конструкцията се състои от многослойно усукано въже в сърцевината, направено от високоякостни високотехнологични влакна и устойчива на износване, тънка композитна обвивка“, обяснява д-р. Торстен Хайнце, управител на Trowis. „С тази конфигурация можем да предложим на пазара въжета за кран с диаметър 12 и 16 милиметра.“

„Всеки кран на Wolff, който е оборудван с дванадесет или шестнадесет милиметрово стоманено въже, може да бъде оборудван и с chaRope. Въжетата са напълно съвместими с различните серии и не е необходимо да се адаптират макарите, подемниците или товароносимостта“, казва Томас Хайдрих. „В настоящото ни портфолио това се отнася за всички модели от серията Wolff Clear, новите кранове Wolff 21 FX и Wolff 8033.16 Cross.“

Снимки: Wollffkran

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: