pixel

Вила в Турция под гигантски вълнообразен покрив

Вълнообразен дървен покрив отличава тази вила в Мугла, Турция, проектирана от Foster + Partners, като допълва суровия крайбрежен фон наоколо.

Къщата е разположена на брега на Егейско море и е първият частен семеен дом, проектиран от Foster + Partners след завършването през 2006 г. на Leedon Park House в Сингапур.

Огромният вълнообразен дървен покрив на вилата е проектиран така, че да изглежда като продължение на скалистия морски фон наоколо.

Терасите на дома са покрити от надвисналия покрив, който има кантиливър с ширина от 7,5 метра. Разчита на здрави структурни дъбови греди, опиращи се на стоманени колони, и е разработен в сътрудничество с Blumer Lehmann.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: