pixel

Виадукт от нова магистрала се срина в Сицилия

viaduct

Италианска магистрала, открита тържествено на 23 декември, излезе от строя десетина дни след пускането си в експлоатация, пише в. „Кориере дела сера“. Случилото се предизвика гнева на италианския премиер Матео Ренци.

Магистралата, свързваща Палермо с Агридженто, струва 13 милиона евро. Тя беше открита три месеца преди изтичане на крайния срок в навечерието на Коледните празници. Малцина успяха да се възползват от новия път, след като на виадукта Скорчаваке на магистралата се появи огромна пукнатина и част от платното пропадна. В момента на пропукването на виадукта на него не е имало автомобили.

Агенцията за пътна инфраструктура се е заела с разследване на причините за срутването на магистралния участък. По повод на случилото се Матео Ренци написа гневен туит, който гласеше: Поисках да ми съобщят името на отговорното лице и то ще плати всичко.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: