pixel

Вертикален град в Тел Авив

vertikalen grad

Нов нестандартен небостъргач ще се появи скоро в Тел Авив (Израел). Вертикалната огледална фасада се прелива със зеленината на отделните етажи, а наличието на множество различни по вид имоти, показват какво означава „вертикален град”.

Gran Mediterraneo е най-новият проект на белгийския архитект Дейвид Тайчмън. Той представлява свръхмодерен небостъргач. Дизайнът на високата сграда ще се отличава от останалите постройки в града. Блоковете бял бетон ще наподобяват капсули, изградени около вертикална ос. Огромните прозорци ще разкриват невероятна панорама не само към Тел Авив, но и към Средиземно море. Долните етажи ще бъдат обвити с растения, за да придадат „живот” на бетонната фасада на сградата.

Във вътрешната част на Gran Mediterraneo ще са разположени жилищата, хотел, ресторанти, барове, градини и парк. На някои от етажите ще има басейни с вода от Мъртво море и SPA зони, а на други – обособени зони за по-приятно прекарване на свободното време, съобщават fakti.bg.

Проектът предвижда сградата да разполага с редица иновативни функции, сред които многоетажен автоматичен паркинг и места за зареждане на електромобили.

vertikalen grad

тгвтнгвтнгвнт

vertikalen grad

гвгмвнтгмнтг

vertikalen grad

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: