pixel

Варна иска 5 млн. лв. за свлачището край морето

svlachishte

Областната администрация във Варна ще поиска от регионалното министерство целеви средства за спешно овладяване на свлачището в Морската градина. Това каза областният управител на Варна Стоян Пасев пред „Фокус“.

Все още няма официално остойностяване на необходимите за укрепването средства, но експертите са се обединили около сумата от 5 милиона лева.

Комисия, назначена от областния управител, вече е извършила оглед на участъка, присъствали са и представители на община Варна и Геозащита. Взети са мерки за безопасност, тъй като в района има вероятност от ново срутване на земни маси, съобщава dir.bg.

„Рискуваме да затворим алеята през активния летен сезон, ако не се вземат спешни мерки“, допълни Стоян Пасев.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: