pixel

UniversalLasurGeo с голямо отличие!

caparol

DAW спечели наградата на Германския съвет за устойчиво строителство (DGNB).

Лазурните лакове и покритията за дърво бяха отличение в категория „Иновации“.

С разработването на новите лазурни лакове и покрития за дърво, DAW показа посоката на развитие, която ще следва при производството на продуктите. Нарастващия недостиг на ресурси изисква използването на устойчиви и възобновяеми суровини.

caparol

UniversalLasurGeo е първият лазурен лак на Caparol, който използва свързващо вещество на основата на масло от камелина. Отглеждането на камелина е изключително устойчиво, укрепва биологичното разнообразие и предлага осезаеми ползи за нашата екосистема.

Камелина се отглежда на вече почистени полета от грах. Смесеното отглеждане не изисква допълнителна обработваема земя, а земеделските производители постигат по-високи доходи.

Специален екологичен бонус: потиска се развъждането на плевелите, комбинираното отглеждане дава възможност да се освободи от употребата на пестициди, доколкото е възможно. UniversalLasurGeo е разредим във вода и с много добра устойчивост на UV лъчи.

Все повече дървен материал се използва в съвременното строителство. Иновативните лакове на Caparol, не вредят както на здравето на човека, така и на природата. Без вредни емисии и разтворители.

Към продуктовата гама CapaGeo спада и интериорната боя PlantaGeo.

caparolИновативна интериорна боя, при която се използва картофено нишесте вместо суров нефт – устойчива концепция, която има много добър отзвук от крайните потребители и бизнеса.

При интериорната боя PlantaGeo, която бе представена през пролетта на 2019 г., използваното синтетично свързващо вещество е пропорционално заменено от модифицирано картофено нишесте. този иновативен скок, разработен от Caparol, е уникален на немския пазар.

С висока покривност на цвета, твърда матова повърхност, без разтворители и емисии, иновативната интериорна боя е идеална за нови и стари покрития.

Caparol е най-големият производител на строителни бои в Германия, който предлага широка гама от вътрешни бои, грундове и мазилки без консерванти. Пълната липса на консерванти не само намалява замърсяването в помещението, но и са изключително подходящи за чувствителни хора с алергии. Преди повече от 30 години Caparol, разработва E.L.F. Plus серията, която е без съдържание на консерванти и разтворители. Сега стигаме и по-далеч със серията Capageo, използваща възобновяеми суровини за производство.

Очаквайте скоро серията CapaGeo и на българския пазар.

За контакт и подробна информация, относно лазурните покрития и лакове за дърво – Caparol.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: