pixel

Уникална сграда, подобна на дърво в Монпелие

L'Arbre Blanc

Архитектът Sou Fujimoto построи жилищна сграда с изпъкнали балкони, които разклоняват и наподобяват гигантско дърво. Сградата със смесено предназначение е реализирана в Монпелие и е наречена L’Arbre Blanc (Бялото дърво).

L'Arbre Blanc

Тя включва жилища, ресторант, художествена галерия, офиси, панорамен бар и общи части, в които цялостният ѝ дизайн отдава почит към традицията на „живота навън“ в Монпелие, Франция. Разположена на стратегическо място за регионалната метрополна зона – по средата между „старите“ и „новите“ части на града, тази седемнадесет етажна кула предоставя невероятна гледка към морето,града и реката.

L'Arbre Blanc

Бялата кула включва 113 апартамента с изпъкнали балкони, които отличават сградата като бяло истинско дърво. Външните зони са необичайно големи и са проектирани като напълно развита жилищна среда. Дълбочината на висящите градини и съоръженията, които те осигуряват, правят сградата единствена по рода си в света.

L'Arbre Blanc

На приземния етаж е остъклено пространство, отварящо се към улицата, а на покрива е разположен бар, който е отворен за обществеността. Покривът включва и обща площ за обитателите, така че дори собствениците на апартаменти на първия етаж могат да се насладят на гледката. Но това, което отличава проекта е неговият дизайн.

L'Arbre Blanc

Многото балкони и перголи са друга интерпретация на живота на открито и позволяват нов тип отношения между жителите. Всеки апартамент разполага с открита площ от поне 7 квадратни метра (най-голямата е 35 квадратни метра), с множество нива на неприкосновеност на личния живот и опции за оформление; жителите на двустайните апартаменти могат да преминат от един балкон към друг.

L'Arbre Blanc

За да могат всички апартаменти да имат приятни гледки, архитектите са изваяли проекта с поредица от пространствени експерименти с помощта на физически 3D модели.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: