Улиците в София ще се ремонтират 12 часа в денонощие

remont

От тази седмица по едни от най-натоварените ремонти на пътя – на булевардите „Александър Малинов“ и „Цариградско шосе“, ще се работи ежедневно по 12 часа. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова относно блокирането на основните пътни артерии в столицата и допълни, че ще настоява ремонтните дейности да завършат преди поставените крайни срокове.

„От понеделник съм изискала на бул. „Александър Малинов“ и на „Цариградско шосе“ да се работи от седем до седем и тези обекти са в график в момента, но за мен това не е достатъчно. Ако може да се изпревари графика, така че да отваряме по-бързо движението, ще е най-добре“, каза кметът.

Миналата седмица столичани бяха възмутени, че след 18 часа никой не работи на участъците.

Днес в участъците на северното пътно платно от надлеза над бул. „Михай Еминеску“ до ул. „Алфред Нобел“ ще бъдат ремонтирани дефекти по настилката, ще бъде извършена подготовка и полагане на неплътен асфалтобетон в зоните на бус лентата, спирките на градския транспорт и шлюзовете, съобщиха от Столична община.

В транспортния тунел посока Семинарията по бул. „Цариградско шосе“ при бул.“Еминеску“ ще се прави укрепване на конкретни участъци и ремонт на настилката.

В участъка от надлеза над бул. „Ал. Малинов“ до мост над бул.“Копенхаген“ – южното платно ще се извършва демонтаж и монтаж на нови на бордюри, фрезоване, полагане на кабели и изграждане на кабелни шахти.

В пътния участък от моста над река Искър до Околовръстен път – южно платно ще се извърши подготовка за полагане на маркировка и ще се асфалтира допълнителната пътна лента на входа за бул. „Цариградско шосе“, съобщава dir.bg.

От днес за столичани има и нова тапа в центъра на града – започва реконструкцията на кръговото кръстовище при Руски паметник.

Ремонтът ще продължи до 20 август.

Зам.-кметът по транспорта Любомир Христов предупреди за предстоящите задръствания и подчерта, че този ремонт ще е с по-тежки ограничения за движението дори от ремонта на „Цариградско шосе“.

„Най-тежкият проект, по-тежък и от ремонта на „Цариградско шосе“, като организация на движението, тъй като там имаме над 17 етапа с временна организация на движение. Основната причина е, че значителна част от реконструкцията е свързана с подмяна на подземната инфраструктура. Първата временна организация, която ще влезе от 10-и юни, и която предвижда частично затваряне на локалните платна в един малък участък, плюс част от улица „Опълченска“, в района пред МВР болница, където движението ще се осъществява двупосочно в южните платна“, каза зам.-кметът.

Огромната дупка, която се отвори миналата седмица в района на столичния булевард „Черни връх“, се запълва, установи проверка на Фандъкова вчера. Тя изрази съжаление, че подземната инфраструктура не е ремонтирана от много години.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: