pixel

Цветен московски квартал от Iosa Ghini Associati

Moskau 1
Италианското архитектурно студио Iosa Ghini Associati обви в пъстри фасади сградите в жилищен комплекс в покрайнините на Москва. Впечатляващото и креативно цветно покритие създава елегантен контраст с монотонността на крайградските райони на Москва. Градинките в междублоковото пространство подобряват възприятието и качеството на живот и предлагат зелени площи със зони за отдих и спорт и мрежа от пешеходни и велосипедни алеи. Разположен в североизточния административен район на Москва „Дмитровское шосе“, новият жилищен комплекс се състои от 47 многоетажни сгради. Техническото изпълнение на проекта е на руската компания „Моспроект-3“.

Moskau 4

„Допринесохме за подобряване на съществуващия дизайн на комплекса, като умело съчетахме естетика, качество на живот и устойчивост. Крайната цел на моето студио беше да създаде усещане за стойност, обвързано както с възприятието, така и с околната среда, без да се влияе на производствените разходи. Възможностите ни за модификации бяха ограничени от конструкцията на съществуващите сгради и тяхното разположение. Като се има предвид монотонността на този тип сгради, основният проблем беше да се увеличи максимално естетическият ефект на външната облицовка“, каза Масимо Гини основател на Iosa Ghini Associati.

Moskau 2

Стилната комбинация от различни цветове и контрастни нюанси е вдъхновена от графичната рационална естетика на руските авангардни движения, особено от Ел Лисицки. От техническа гледна точка специално внимание е обърнато на намирането на иновативни решения за външната облицовка, различни от монотонните схеми, използвани в Русия – традиционните сглобяеми конструкции с боядисани керамични облицовки в много малък формат са заменени от фиброциментови панели. Тази система повишава енергийната ефективност на сградите и осигурява по-голяма степен на гъвкавост по отношение на естетическото и хроматично изпълнение на фасадите.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: