pixel

Три обединения ще се конкурират за строителни поръчки на летище София

летище

Източник: dnevnik.bg

Компании от три обединения са подписали споразумение с летище София, според което ще се конкурират помежду си през следващите четири години за строителни поръчки на стойност 115.7 млн. лв. Това става известно от съобщение на една от компаниите – „Трейс груп холд“, до Българската фондова борса. Тя е водеща в обединението „Трейс еър“. В него влизат още Пи Ес Ай и „Инжпроект“, съобщава „Капитал Daily“.

Другите две обединения са „ГБС и партньори“ (ГБС, „ГБС – Инфраструктурно строителство“, „Водстрой 98“, „ЛОГ – Сиберия“) и „Хидрострой САПЛАСТ“ ДЗЗД („АТ инженеринг 2000“, „Хидрострой“, „Планинг“, „Савант Елбул България“).

Договорът е подписан след обществена поръчка, обявена от летището през февруари 2012 г. Според специалисти това е класическо рамково споразумение. Такива преди време са били подписвани от „Булгартрансгаз“ и НКЖИ.

Предвижда се при нужда от конкретни дейности фирмите, участнички в споразумението, да подават оферти, от които летището да избира.

От поръчката се разбира, че тя е за широк кръг строителни дейности и ремонтни работи.

Изискванията на летището са били компаниите да имат оборот от поне 150 млн. лв. за предишните три години и разполагаеми средства от най-малко 10 млн. лв.

„Трейс груп холд“ и „Главболгарстрой“ вече имат опит в строителни работи на летището.

Предстои изготвянето на нов генерален план на летището, от който ще се стане известно каква нова инфраструктура ще е необходима.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: