pixel

Три бургаски квартала с нова канализация

бургас

Източник: dir.bg

Първа копка за изграждане на водопроводна и канализационна мрежа направиха в бургаските квартали – Ветрен, Минерални бани и Банево.

В церемонията участваха заместник-областната управителка Севдалина Торманова, кметът на Община Бургас Димитър Николов и ръководителят на Управляващия орган на Оперативната програма Мария Лазарова, съобщи Булфото.

Дейностите са съфинансирани по проект от Европейския съюз чрез „Кохезионния фонд”. Проектът включва изграждане на ВиК мрежата, ПСОВ и 2 броя канални помпени станции. Към момента трите квартала нямат функционираща канализационна система, а съществуващата водопроводна мрежа е силно амортизирана.

С изграждането на ВиК мрежата и пречиствателната станция ще се подобри жизнения стандарт на населението, ще се намалят загубите на питейна вода и риска от замърсяване на околната среда.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: