pixel

Студиото Zaha Hadid откри международното летище Даксинг в Пекин

Daxing

Международното летище Даксинг в Пекин, проектирано от архитектите на Zaha Hadid, официално беше открито за обществеността след четири години строителство.

Daxing

Международното летище в Пекин е завършено в квартал Даксинг на 46 км южно от центъра на града (20 минути с експресен влак). Проектирането му започва през 2015 г. и сградата е отворена за публика наскоро.

Daxing

Дизайнът на ZHA, включващ 6 лъча, разгърнати в различни посоки, осигурява на пътниците изключително удобство, гъвкавост и спестяване на време за придвижване.

Daxing

Новото летище е проектирано като основен транспортен център за региона с най-бързо нарастващото търсене на международни пътувания в света и е напълно интегрирано в разширяващата се транспортна мрежа на страната.

Daxing

Първоначално летището ще обслужва 45 милиона пътници годишно, като се се очаква този брой да нарасне до 72 милиона пътници до 2025 г. , поради което се планира допълнително разширяване, за да обслужва до 100 милиона пътници и 4 милиона тона товари годишно.

Daxing

Летището с площ 700 000 квадратни метра включва център за наземно транспортиране от 80 000 квадратни метра, предлагащ директни връзки с Пекин, националната високоскоростна железопътна мрежа и местните влакови услуги, предоставяща катализатор за икономическото развитие в провинция Тиендзин и провинция Хъбей.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: