pixel

Студиото MAD представи дизайна за терминал 3 на летището в Харбин

harbin-airport

Архитектурната фирма MAD предложи дизайн за изграждането на трети терминал в летище Харбин, Китай, наподобяващ формата на снежинка, който ще включва вътрешни градини за пътниците.

harbin-airport

Проектът на MAD за терминал 3 на летище Харбин ще увеличи капацитета на летището, обслужващо столицата на най-северната провинция на Хъйлундзян. Летищният терминал е предназначен да обслужва 43 милиона пътници на 320 000 изходящи полета годишно.

harbin-airport

Студиото избира фрактална форма с пет ръкава, като намигване към блокажите на летището в снежния Харбин, където тежките зими му донесоха псевдонима „Леден град“.

harbin-airport

Светлинните прозорци, поставени в белия покрив, ще бъдат оформени като хребети, които ще имитират облика на снежните преспи. Вътрешните градини ще свързват различните нива на терминал 3 на летище Харбин, като ще осигуряват място за пътниците да седят и да се радват, че са обградени от зеленина преди полетите си.

harbin-airport

Новият център за наземен транспорт също ще има градини между транспортните центрове.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: