pixel

Строят открит детски център за 100 000 лева в Пловдив

detski-tsentur

Детски център на открито с площ от 300 кв. метра е гвоздеят в строителната програма на пловдивския район „Северен“. Инвестицията е за 100 000 лева, обяви кметът Ральо Ралев. Съоръженията за игра ще бъдат разположени до Френската гимназия между улиците „Филипово“, „Поп Грую“ и „Вук Караджич“.

„В това подблоково пространство няма кът за игра на децата. Уредите ще бъдат от най-висок клас, за да са здрави и да не се чупят на третия месец“, обясни внушителната сума Ралев. По думите му материалите били скъпи. 60 лева за квадратен метър струвала настилката от каучуково покритие. Площадката ще бъде оградена и осветена. „На нея ще могат да играят 20 деца едновременно“, каза районният кмет. Според него изграждането ще стартира до две-три седмици, а в средата на август се предвижда откриването.

Ралев даде старт на строителството в района с преасфалтиране на участък от ул. „Ян Хус“. Старата настилка, която е напълно разбита, се изгребва и заменя с нова. Улицата свързва кварталите „Захарна фабрика“ с „Кършияка“. В нея ще бъдат вложени 11 000 лева.

„Досега уличните ремонти се изразяваха в кръпки, а вече започваме да преасфалтиране“, обясни кметът на „Северен“. 100 000 лева е отпуснала на района голямата община. Отделно кметството събира 205 000 лева от гаражи, средствата от които отиват за ремонти.

До дни започва реконструкция на паркинга на ул. „Милеви скали“ в кв. „Гагарин“. Предвижда се пълно обновяване и обособяване на 50 места за автомобили. Стартира и подмяна на тротоарните плочи до Големия гигант. 36 000 лева пък са заделени за събаряне на незаконни постройки. Те са предимно в етническите махали.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: