Строят луксозни курорти в Албания

albania

На южното крайбрежие на Албания ще се появят шест луксозни курортни комплекса и казино. Това е една от стъпките за активно развитие на туристическия сектор на страната, която предприема държавата и е сред основните цели на правителството за 2015 г.

Комплексите ще включват 5-звездни хотели, жилищни сгради и съпътстваща развлекателна инфраструктура. Според икономисти, реализирането на проектите ще увеличи значително туристическия поток, както вътрешен така и чуждестранен.

Изграждането на комплексите ще спомогне не само за развитието на някои южни райони в Албания, но също така ще повиши квалификацията и ще увеличи заетостта и качеството на живот на местното население, съобщава fakti.bg.

Албанското правителство заяви, че е открито за идеи от местни и чуждестранни инвеститори, които са бъдат реализирани съвместно с държавата. Това засяга не само строителния сектор, но и транспортна, селското стопанство и здравеопазването.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: