pixel

Строят голям логистичен център

logistichen tzentur

Липсата на логистични площи продължава да се усеща. Доказателство за това е решението на една от големите чуждестранни вериги за хранителни стоки у нас, да си построи нов логистичен център. Той ще се в близост до Кабиле (Ямбол) на терен от 188 декара. Разрешителното за строеж вече е факт. В момента тече процедура по избор на изпълнител. Очаква се строителството да започне през септември.

Сегментът на складови и логистични площи е с най-малко предложения. Към момента се оферират под 800 подобни имоти в цялата страна, сочи справка в специализирания сайт imot.bg. За съжаление, както и преди кризата, предлагането е съсредоточено върху стари имоти, съобщава fakti.bg. Повечето са разположени в индустриалните зони на големите градове. Най-скъпият склад, който се предлага, е в близост до столичния бул. „Цар Борис III”. Големината на парцела е 54 860 кв.м, а разгъната застроена площ, е 35 792 кв.м. Офертната цена на имота е 8 млн. EUR.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: