pixel

Строителят на Ямбол-Карнобат дължи 15 млн. лв.

ам тракия

Източник: standartnews.com

Строителят на участъка Ямбол – Карнобат на магистрала „Тракия“ дължи над 15 милиона лева на около 50 фирми подизпълнители, обявиха от БСП.

Депутатът Димчо Михалевски каза пред БНР, че има данни, че държавата плаща на строителя за несвършена работа. До днес главният изпълнител е свършил 59% от работата, но е получил от Агенцията за пътна инфраструктура 78% от общата стойност на проекта. Според него това прави предварително платени 33 милиона лева. С дължимите 15 милиона лева към подизпълнителите, общата сума ставала към 47 милиона лева.

От БСП твърдят, че тези проблеми поставят и под въпрос завършването на магистрала „Тракия“. Заради това, че главният изпълнител пък е наел малки фирми като наемодатели на техника, малка е вероятността те да получат и сумите си.

В същото време парламентът не прие предложението на депутата от Синята коалиция Михаил Михайлов в дневния ред да влязат и промените в закона за обществените поръчки. Предложението на Михайлов беше главните изпълнители да не получават следващите траншове пари, докато не се разплатят с подизпълнителите си. Според депутата, само за работа по магистрала „Тракия“, неизплатените пари към подизпълнители са 38 милиона лева.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: