pixel

Столична община обеща да строи вътрешноквартални улици

vutreshno-kvartalni ulitzi

Тази година започват ремонти и изграждане на вътрешно квартални малки улици във всички райони на София. Това каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред журналисти след откриването на пътя до манастира „Св. Теодор Стратилат“ в с. Балша.

По думите на Фандъкова вече са готови 70 проекта за цялостно изграждане или реконструкции на малки улички на територията на много райони в София, включително и тези към селата.

Продължава и разработването на цялостната четиригодишна програма.

В следващите години хората ще усетят как се променя инфраструктурата и в кварталите, обеща Фандъкова.

Тя отбеляза, че досега усилията са били насочени към основни улици и булеварди в столицата.

Столична община има 34 села, и за съжаление, тези села останаха извън Програмата за развитие на селските райони, коментира кметът. Сега се опитваме да се справяме със собствени инвестиции, допълни тя.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: