pixel

Стартираха процедури за доизграждане на 60 км от AM“Хемус

hemus

Стартираха процедури за доизграждане на 60 км от автомагистрала „Хемус“, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Двата участъка ще свържат Ябланица с разклона за Плевен и Ловеч.

Процедурата за избор на изпълнител е двуетапна. Преминалите първия етап, ще подават оферти от април.

Критерият за избор на изпълнител е икономически най-изгодна оферта. А срокът за изпълнение по всеки от договорите ще бъде две години и половина.

В първата част на участъка трябва да бъдат изградени площадка за отдих, два пътни възли, 18 селскостопански и пътни подлеза и надлеза, осем мостови съоръжения с обща дължина около 2 300 м, един тунел с обща дължина около 830 м., три археологически обекта в близост до проектното трасе, разяснява Нова телевизия.

Във втората част ще има три площадки за отдих, два пътни възли, 16 селскостопански и пътни подлеза и надлеза, 10 мостови съоръжения с обща дължина около 5 630 м, два тунела с обща дължина около 2 000 м, пет археологически обекта в близост до проектното трасе.

Прогнозната стойност на поръчката е в размер на 434 000 000 лв. без ДДС. Финансирането се предвижда в рамките на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: