Социален проект в Кемптен залага на специално разработени тухли

Palais Mai

Oбщинското жилищно дружество на град Кемптен, Sozialbau Kempten успя да реализира в рамките на интензивно градско планиране проект, който създаде 600 нови жилища в сърцето на планинския регион Алгой. Сдружението Mein Ziegelhaus изпълнява поръчката, използвайки масивни тухлени конструкции. Проектът на мюнхенското архитектурно бюро Palais Mai предвижда три многоетажни къщи с разпределен етажен план и две удължени сгради.

Общо 75 частни жилища и 45 апартамента под наем формират модерния квартал. Апартаментите имат от две до 5 стаи и площ от 55 до 144 м². Правите линии на външните фасади и парапетите на балконите създават алюзия за архитектура в стил Арт Деко.  Опростеният дизайн на стълбищата е застъпен по-нататък и в самите апартаменти, които са достъпни за инвалидни колички. Въпреки че става въпрос за социални жилища, проектантите са обърнали внимание на комфорта и естетиката, а фокусът е поставен върху качеството на материалите. Така е взето решение за строителен материал да се използват тухли.

Palais Mai

За външните стени е използвана тухла от последно поколение MZ, специално разработена от Mein Ziegelhaus. Благодарение на интегрираните в нея минерални изолационни подложки, тя постига изключително добри топлоизолационни стойности с висока носеща способност, както и добра звукоизолация и противопожарна защита.

Снимки – baustoff-partner.de.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: