София „Тех парк“ обяви конкурс за пешеходен мост над бул. „Цариградско шосе“

most sofia tech park

„София Тех Парк” АД обяви конкурс за концепция за пешеходен мост, който ще минава над бул. „Цариградско шосе” и ще представлява входа на първия Научно-технологичен парк.

Той ще осигурява пешеходната връзка между спирките на масовия градски транспорт от двете страни на булеварда и сградата на „Експериментариума“.

Сградата на „Експериментариума” в „Научно-технологичен парк” е един от елементите на комплекса, насочен към широката общественост. В нея ще бъде разположен интерактивен музей, в посетителите ще могат да се докоснат до науката и технологиите чрез различни игри, инсталации и филми, както и в минилабораториите, водени от университетски преподаватели, студенти и представители на различни иновативни компании.

Конкурсът за визия на моста е открит и в него могат да участват български и чуждестранни лица. Авторите на допуснатите до класиране конкурсни проекти ще имат възможност да докладват и да защитават разработката си пред членовете на журито.

Крайният срок за участие е 19 септември 2014 г., а резултатите ще бъдат обявени в срок от 30 дни след тази дата. Критериите за оценка са оригиналност, съответствие с техническите изисквания и изискванията за цена за реализация. Най-добрите проекти ще бъдат наградени с парични награди, осигурени от „София Тех Парк” АД.

Повече подробности можете да видите тук.

Строители.Бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: