pixel

Sofia Ring Development в южната част на София

Sofia Ring Mall

Източник: cross.bg

Една година преди да бъде построен и открит, близо 60% от площите на Sofia Ring Mall са вече отдадени под наем. Това съобщи Сотирис Янакудакис, търговски и лизинг директор на Sofia South Ring Mall ЕАД. Освен Sofia Ring Mall, проектът предвижда изграждането на жилищна и бизнес зони.

Още 20 хил. кв. метра търговски площи са отворени за сключване на договори с потенциални наематели, допълни Янакудакис.

Нов ултра модерен комплекс предстои да бъде изграден в южните покрайнини на София. Sofia Ring Development, който предвижда изграждането на мол непосредствено до магазина на шведската мебелна верига IKEA, ще се превърне и в едно от най-луксозните и уредени пространства в столицата. Проектът ще включва още изграждането на жилищна зона за над 500 домакинства и бизнес зона с офис сгради, съоръжения за отдих и спорт, и парк в полите на Витоша.

Янакудакис намира, че молът на Околовръстния път има голямо предимство пред останалите изградени до този момент. „Това, че идваме последни, е предимство, защото имаме възможност да видим какво другите молове нямат и не предлагат“, каза търговският директор на Sofia South Ring Mall ЕАД. Той намекна, че центърът ще предлага нещо повече от възможности за пазаруване и разчита, че клиентите ще имат поводи да го посещават по-често.

Новият комплекс ще бъде изграден на няколко етапа. Първи, през март 2014 г., ще отвори врати Sofia Ring Mall. Заедно с магазин ИКЕА молът ще бъде най-големият в страната с обща отдаваема площ от 100 000 кв. м. Заради ключовата му локация и възможността за лесен достъп той ще стане регионален търговски център за цяла Западна България.

Sofia Ring Mall ще включва общо над 200 магазина, 10 кинозали и ще разполага с 3 500 паркинг места. Индийският кинооператор Cine’Grand вече е потвърдил присъствието си в новия търговски обект.

Цялата инвестиция в Sofia Ring Mall възлиза на над 120 млн. евро. Заедно с вече изградения магазин ИКЕА цялата инвестиция в първия етап от целия проект е около 170 млн. евро.

Вторият етап на комплекса Sofia Ring Development ще бъде изграждането на бизнес зона, която ще включва офис сгради, спортни съоръжения, хотел и зелен парк с езеро. Инвестицията в него ще бъде за над 50 млн. евро.

Последната фаза на целия проект ще бъде жилищна зона, която ще включва 500 апартамента и еднофамилни къщи. Инвестицията в нея ще бъде над 70 млн. евро.

Sofia Ring Development се очаква да бъде завършен до края на 2019 г. Над 5000 човека ще живеят и работят в него, след като той бъде приключен. Комплексът ще бъде съобразен с всички съвременни изисквания за енергийна ефективност, а зелените площи ще заемат около 30% от цялото пространство на проекта.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: