pixel

Сграда с динамична фасада

office sgrada

Колкото по-причудливи форми има дадена сграда, толкова по-атрактивна е тя за околните, а и за тези, които я обитават. В повечето случаи „странните сгради” са офисните. Общите части са висок процент от цялата площ (над 30%), но въпреки това архитектите и интериорните дизайнери се опитват да ги направят максимално функционални.

През последните години Южна Корея ударно строи офис сгради. Те буквално растат като гъби след дъжд. Повечето са със стандартна форма, но архитектите се изкушават и създават абстрактни проекти, като например G-Tower, която е направена от няколко триъгълника. Кулата е с четири атриума, като височината на всеки от тях е 6 етажа, а на върха има открита тераса с ботаническа градина, съобщават fakti.bg.

Функционалното пространство на сградата е разделено на три зони: офисна, обществена и културна. На върха има обърната пирамида, която стои „на главата си”.

office sgrada

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: