pixel

Сертифицирана херметична система за прозорци

Tytan

Връзката между дограмата и стената е едно от най-критичните места за топлинни загуби в сградата. Топлинните загуби се генерират от неправилен монтаж на дограмата, които достигат до 25% от всички монтажи. За да намалим топлинните загуби в сградата, ние трябва не само да изберем енергийно-ефективни прозорци (с най-добрия U коефициент), но също така трябва да имаме коректна инсталация и да използваме висококачествени материали за изолация на фугите около дограмата.

Tytan

Ключов фактор за коректна и правилна инсталация на дограма е плътността  на уплътнението между дограмата и стената. Ключовата задача на Tytan Professional Air Tight Window System е да предпази овлажняването на процепа около прозореца и стените. Използвайки Tytan Professional Air Tight Window System ние редуцираме появата на мухъл, гъбички и топлинни мостове. Трите най-важни предимства на Tytan Professional Air Tight Window System са:

► Сухи прозорци без влага, мухъл и гъбички – най-честите причини на алергии и заболявания;
► Отлична топлоизолация на монтираните прозорци – студеният въздух не прониква вътре в помещението, топлият въздух не „бяга” от помещението;
► Перфектно херметизирано уплътнение около монтираната дограма – минимизира загубите на топъл въздух от помещението, което редуцира нуждите от отопление и намалява сметките.

Tytan

Какво е херметична инсталация?

Херметичната инсталация редуцира проникването на влага и предпазва от избягване на топъл въздух навън. Също така позволява на влагата в помещението да излезе навън и не позволява на студен въздух да проникне в помещението.

Как да осъществим правилен монтаж на херметична инсталация? Най-доброто решение е да използваме полиуретанова пяна и ленти за дограма във фугите между дограмата и стената. Полиуретановата пяна е отличен топлоизолатор, докато лентите редуцират миграцията на влага и въздух.

Херметичност и изолация на връзката

Във връзка с най-добрите строителни практики,  коректно уплътняване на дограмата трябва да бъде извършено според следното правило: по-плътно вътре отколкото навън. Този ефект е постигнат, благодарение на създаването на три, коопериращи се слоя: вътрешен, среден и външен.

Tytan

Вътрешен слой

Вътрешна изолационна лента, създаваща бариера за водните пари, което предпазва топлоизолацията (полиуретановата пяна) от влага и предотвратява „бягството” на топлината навън.

Среден  слой  

Полиуретанова пяна е отговорна за топло и акустичната изолация на връзката между дограмата и стената. Освен това, ПУ пяната редуцира топлинните мостове и помага за по-добрата звукоизолация на помещението.

Външен слой  

Предпазва дограмите и стените от дъжд, вятър и студ. Освобождава излишната влага навън, но в същото време не позволява на влагата да прониква навътре.

Налични системи за монтаж на дограми:

Базова инсталация Полиуретанова пяна
Air-Tight  Window System ПУ Пяна Интериорна лента Екстериорна лента Самоекспандираща лента*
Сертифицирана Air-Tight  Window System Tytan  Energy  2020 Tytan  интериорна лента Tytan  Екстериорна лента Tytan
Самоекспандираща лента*
Полезни продукти при монтаж на дограми Пистолети
за  ПУ пяна
Чистител
за ПУ пяна
Неутрален силикон Акрилен уплътнител /Химически анкер

TytanTytan

Пистолетна полиуретанова пяна Tytan
Professional Energy 2020 Professional Euro Max Professional Gun Professional 65
Енергийно-спестяваща полиуретанова пяна, предназначена за инсталация на врати и прозорци. Ефективно и перманентно редуцира топлинните мостове.  Тя е иновативен, високотехнологичен продукт, който помага да се спестява енергия, осигурявайки изключителна топлоизолация. Предимства:  до 60%* топлинни загуби при изолация на дограма;  редуциране на топлинни мостов; ниска последваща експанзия- прецизна апликация; кратко време за изрязване – до 25 минути;  плътна, хомогенна клетъчна структура; ниско налягане- защита от изкривяване на рамките на врати и прозорци; всесезонна, приложение от -10 до +35°C. Перфектна звукоизолация – 64 dB. Висококачествена пистолетна полиуретанова пяна, предназначена за професионален монтаж на врати и прозорци. Характеризира се с ниска експанзия (30%-60%), формула с ниско налягане и висок обем до 55 л. Предимства: ниска експанзия  (от 30% до 60%); прецизна апликация и контролирано запълване на дупки;   увеличен обем: до 55 л;   формула с ниско налягане в кена- предпазва от изкривяване на рамките на врати и прозорци; плътна, компактна структура, която осигурява по-добра топлоизолация и по-здрава адхезия към строителни материали;   акустична изолация  до 60 dB. Висококачествена пистолетна пяна с перфектна структура и висока плътност, предназначена за професионален монтаж на врати и прозорци. Предимства: отлични топлоизолационни качества; кратко време за изрязване; компактна структура; резистентност към мухъл и гъбички; формула с ниско налягане в кена- предпазва от изкривяване на рамките на врати и прозорци. Висококачествена пистолетна полиуретанова пяна, която съдържа най-високия обем- до 65 л и ниска последваща експанзия. Предимства: висок обем- до 65 л; висока топло и акустик изолация до 61 dB; кратко време за изрязване; ниска последваща експанзия;  формула с ниско налягане в кена- предпазва от изкривяване на рамките на врати и прозорци.

*Стойностите на теоретичните калкулации относно енергийната ефективност на  връзката между рамката на прозореца и стената, се отнасят само  за  изпълнени с Energy 2020 и стандартни пяни на Selena Group.ITB референтен номер 02207/13/Z00NF. Не трябва да бъдат свързвани с енергийната ефективност на цялата сграда. Повече информация е налична в техническата документация.

Всички Tytan Professional пяни отговарят на О2 и М1 стандарти

Tytan O2 е нова генерация полиуретанови пяни, които не излъчват вредни MDI (изоцианати) емисии по време на работа. Благодарение на тази иновация, Tytan O2 пяните са по-безопасни за ползва- телите и околната среда. Липсата на вредни емисии в Tytan O2 пяни са потвърдени от Шведския Институт SP Provning Forskning. Нашето настроение и здравословно състояние се повлияват от качеството на въздуха в помещенията, в които живеем и работим. Tytan пяните отговарят на най-високите стандарти за ниски емисии на вредни вещества след изсъхване, което е сертифицирано с М1 класификация. Шведският Институт SP Provning Forskning М1 сертификат гарантира, че веднъж изсъхнала и втвърдена пяна Tytan O2 не излъчва MDI, TVOC, формалдехиди, амоняк, канцерогенни вещества и е без мирис.

Ленти за дограма

Tytan

Tytan Professional Интериорна лента за дограма.  Препоръчва се за херметична връзка между стената и рамки на прозорци и врати, за да осигури изолация срещу проникване на влага. Лентата се състои от  висококачествена паромембрана, която гарантира оптимална стойност от Sd≥50 м, покрита и от двете страни с нетъкан полипропилен. Tytan Professional Екстериорна лента за дограма. Препоръчва се за протекция на връзките между стената и рамките на врати и прозорци,  за да осигури защита от проникване на дъжд и вятър. Лентата се състои от високачествена паропропусклива мембрана, която гарантира оптимална стойност от Sd < 0.05 м, и е покрита от двете страни с нетъкан полипропилен, който осигурява преминаването на влагата навън. Tytan Professional Универсална лента за дограма. Препоръчва се за протекция и изолация на връзките между стени и рамки на прозорци и врати, за вътрешна и външна употреба. Лентата се състои от висококачествена мембрана, променлива стойност на коефициента Sd от 0.2 до 7.1 м, което позволява универсалната употреба и елиминира нуждата от две специфични ленти за вътре и вън. Tytan Professional Самоекспандираща лента за дограма. Препоръчва се за протекция на връзката между дограмата и касата. Лентата е импрегнирана с лепило, базирана е на полиуретанова пяна с отворена клетъчна структура. Не съдържа пластификатори. Според нуждите, Tytan Window System предлага няколко типа ленти с различен индекс на водонепроницаемост: BG1, BG2 и DB

Tytan

Tytan Professional PRO GUN

Професионален пистолет за полиуретанова  пяна с метална конструкция. Предимства: солидна конструкция- метално тяло;   тефлоново покритие на съда; перфектен за работа, благодарение на ергономичната дръжка; по-малък разход чрез регулиране на дебита; предпазен винт (патентован);   стабилизирана игла (патентован); нов вътрешен диаметър на съда- увеличена производителност; висока устойчивост

Tytan Professional Standard Max Caliber 30  

Високообемен пистолет за апликация на полиуретанова  пяна с ново поколение вентил. Вентилът се отваря меха – нично докато е в контакт с вентилът на флакона, и по този начин не зависи от налягането във флакона. Предимства: 30% по-висок обем;  тялото на вентила е от метал: без течове, няма спрей ефект; стабилно поведение на пяната;   по-ниска последваща експанзия (до 50%); стабилна дебелина на пяната; по-лесно почистване

Полезни продукти за монтаж на врати и прозорци

Tytan

Tytan Professional Turbo Акрилен уплътнител, боядисваем, който се препоръчва за интериорно запълване и уплътнение на връзките между дограми и стени. Може да се боядисва с всички видове бои след 1 ч. без последици, като пукнатини или оцветяване. Устойчив на UV лъчение. Има отлична адхезия към порьозни повърхности като бетон, мазилки, тухли, дърво, гипскартон и др. Tytan Professional Неутрален силикон  Бързосъхнещ неутрален силикон, който създава несвиваема, еластична връзка, устойчива на атмосферни условия и UV радиация. Има отлична адхезия към порьозни и непорьозни основи. Идеален за уплътнение между дограма и стена / топлоизолация. Препоръчва се за всички видове материали – PVC, метал, дърво и др. Устойчив на плесен, мухъл и гъбички. Tytan Professional EV I Химически анкер   Високотехнологична, бързосъхнеща, двукомпонентна система за химическо анкериране. Използвайки тази система, ние имаме ефективна, силна и химически устойчиво закрепване. Препоръчва се за кухи стени, тухлени зидарии,зидарии от други материали и бетон за средно натоварване. Високото качество е потвърдено със сертификат ETA –  Eвропейско техническо одобрение. Tytan Professional EV II Химически анкер винилиестер  Високотехнологична, бързосъхнеща, двукомпонентна система за химическо анкериране. Винилиестерната смола осигурява топло и химична устойчивост, комбинирано с удобството за работа. Идеален за тежки и критични закрепвания в зидарии и бетон. Високото качество е потвърдено със сертификат ETA – Европейско техническо одобрение.

Tytan

Tytan Professional Чистител за пяна

Чистителят за полиуретанова пяна се препоръчва за премахване на неизсъхнала пяна, лепила, разтвори и силикони. Задължително е почистването на вентила на флакона на пяната и пистолета след работа. Отличен за обезмасляване на работни повърхности като стъкло, стомана, и дърво преди апликация на полиуретанова пяна или силикон. Безопасен е за PVC повърхности и повечето пластмаси. Предимства: лесно премахва неизсъхнал полиуретан; идеален за почистване и поддръжка на инструменти; напълно обезмаслява работните повърхности.

Сертифицирана херметична система за прозорци!!!

Най-доброто решение за въздухонепроницаема инсталация е да се използва Pro Energy System, която включва: Energy 2020 пистолетна полиуретанова пяна; ленти за дограми интериор & екстериор.

Pro Energy System е тествана и одобрена от Building Research Institute – Варшава. Полиуретановата пяна Energy 2020 и интериорните и екстериорни ленти осигуряват плътно, непроницаемо уплътнение и изолация на фугите  между прозореца и стената.

Tytan

Предимствата на въздухонепроницаемата Pro Energy System: редукция на топлинни мостове; по­ниски сметки за отопление; предпазва дограмата от увреждане; защитава изолационния слой от влага и образуване на мухъл и плесен; предпазва от конденз; гарантира, че топлоизолационните и акустични параметри няма да се променят с времето.

За контакти и повече информация.

Селена България

Селена Груп е глобален производител и дистрибутор на широка гама строителна химия за професионалисти и домашни майстори. С марката Tytan се предлагат широка гама от продукти, предназначени за строителни и довършителни работи: полиуретанови пени, уплътнители, лепила, консерванти за дърво, ленти, хидроизолационни съединения, изолационни системи, строителни разтвори, мазилки, бои и много други. На всеки етап от изграждането или обновителния процес, Tytan предоставя цялостни и ефективни решения. Поради тази причина, продуктите с марка Tytan се радват на добра репутация сред професионалистите в световен мащаб. Всеобхватен отговор на нуждите на строителството: монтиране, уплътняване, залепване, запушване, хидроизолация, мазилки, облицовки, боядисване, изолация.

Прочетете също: